10 jaar Triumph en Distinguished Gentleman’s Ride

De Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) verenigt honderdduizenden klassieke en vintage motorfans over de hele wereld om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor de gezondheid van mannen. De DGR, opgericht in Sydney, Australië in 2012, is opgericht door Mark Hawwa als een prachtige nieuwe manier om motorliefhebbers samen te brengen, gericht op een gemeenschappelijk goed doel. Jaar na jaar groeit de DGR vandaag de dag over de hele wereld met meer dan 90.000 rijders die de straat op gaan in meer dan 800 steden, met tot nu toe meer dan $ 37 miljoen USD ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

Triumph werd de officiële motorpartner van de DGR vanaf 2014, waarmee het een verbintenis aangaat om het bewustzijn te vergroten, de deelname te vergroten en uiteindelijk de fondsenwerving ter ondersteuning van dit goede doel te vergroten. Alle betrokkenen bij Triumph zijn er trots op dat ze, in samenwerking met Mark Hawwa en zijn team, een sleutelrol hebben gespeeld bij de groei van deze ongelooflijke gemeenschap. Van het verstrekken van financiële steun en middelen die hebben bijgedragen aan de wereldwijde bekendheid van de DGR, tot het belonen van de deelnemers, het delen van de passie en gedrevenheid die de DGR tot ’s werelds grootste motorevenement voor goede doelen op de weg hebben gemaakt.

Een van de belangrijkste bijdragen van Triumph was het vergroten van het bewustzijn en het motiveren van fondsenwervers over de hele wereld, door motorfietsen uit Triumph’s Modern Classic-assortiment te verstrekken als beloning voor de beste fondsenwervers. In voorgaande jaren waren dit onder meer unieke motorfietsen, zoals een unieke Triumph Thruxton RS DGR Edition en een custom ‘1959 Legends’ Triumph Bonneville T120 en bijpassende Gibson Les Paul Standard-gitaar, uitgereikt aan de hoogste geldinzamelingsactie van 2022 als onderdeel van een samenwerking tussen Triumph en Gibson.

2023 markeert het 10e jaar van deze ongelooflijke samenwerking en vertegenwoordigt een enorme mijlpaal voor Triumph en de DGR. Om dit historische jubileum te vieren en om het DGR-evenement van 2023 tot het grootste en meest succesvolle evenement tot nu toe te maken, heeft Triumph 250 exclusieve nieuwe Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition-motorfietsen gemaakt. 

Ontworpen met een stijlvolle DGR metallic zwarte en kristalwitte kleurstelling, met officiële DGR-branding met een aangepast logo op de tank en zijpanelen, gouden details en kenmerkend bruin zadel, elk wordt geleverd met een genummerd certificaat, ondertekend door DGR-oprichter Mark Hawwa en Nick Bloor – met editie 001 die wordt uitgereikt aan de hoogste fondsenwerving voor de rit van 2023.

Bovendien zijn we verheugd om in ons 10e jaar onze relatie verder te versterken door een officiële kledingpartner van de DGR te worden, met een geheel nieuwe limited edition-reeks lifestyle-kleding om de DGR te vieren, gemaakt om extra geld in te zamelen voor de gezondheid van mannen. 

Gedurende een decennium van Triumph’s DGR-samenwerking moet een speciale vermelding gaan naar de vele dappere rijders die zich bij ons hebben gevoegd om hun verhalen te vertellen, om anderen te inspireren om aan hun gezondheid te denken en samen te komen om geld in te zamelen. Rijders houden van de ongelooflijk moedige Phil Green, wiens nalatenschap voortleeft en de wereldwijde DGR-familie eraan blijft herinneren waarom we rijden.

De hele Triumph-gemeenschap, van ons netwerk van dealers en fans over de hele wereld tot onze medewerkers, ontwerpers en ingenieurs, zet zich in om het bereik en de impact van de DGR te blijven vergroten ter ondersteuning van dit ongelooflijke goede doel.

Samen zullen we van 2023 de grootste en meest succesvolle DGR tot nu toe maken.

DGR-bedenker Mark Hawwa: “Als iemand 10 jaar geleden had gezegd dat we een decennium van samenwerking met Triumph Motorcycles zouden vieren, zou ik hebben gelachen. Dat eerste jaar van ondertekening bij Triumph is altijd een hoogtepunt voor mij geweest. Het voelde opwindend , en die opwinding gaat nog elk jaar door. Triumph is als een familie voor mij en voor The Distinguished Gentleman’s Ride geworden. Ze zijn gepassioneerd om fietsen in klassieke stijl op de markt te brengen en de machines te gebruiken waar we van houden om een ​​positieve impact te hebben op onze oorzaak. Die opwinding en passie zijn nu samengebracht in een product dat spreekt over onze reis samen. We zijn meer dan trots om de Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition-motorfiets uit te brengen, om te vieren wat we samen hebben bereikt en om te blijven doen meer van waar we van houden.”

Noot van de redactie:

Wilt u een Triumph verzekeren? Bereken hier uw premie!