De Triumph Tiger werd voor het eerst in 2001 op de markt gebracht. Door de jaren heen heeft de Tiger een ware metamorfose ontgaan, maar altijd met de kenmerkende 3-cilinder motor. Er zijn diverse varianten van de Triumph Tiger op de markt gebracht, denk hierbij aan de Triumph Tiger Sport, maar ook de avontuurlijke Triumph Tiger Explorer. In welke uitvoering dan ook is de Triumph Tiger een van de publiekslievelingen in het toursegment.

Diverse uitvoeringen

De Tiger komt in allerlei uitvoeringen, van de Tiger 800 (als tegenhanger van bijvoorbeeld de BMW F800), maar ook de Tiger 1050. Later is deze 1050 ingewisseld voor de Tiger 1200. De Tiger 800 maakte tot 2019 deel uit van de range. Het 2020 model heeft er 100 cc bijgekregen en komt in 6 verschillen uitvoeringen; De Tiger 900 is het basismodel, toevoegingen  als GT, GT Pro, GT Low, Rally en Rally Pro zijn als varianten te bestellen.

De Triumph Tiger 900 is te koop vanaf €13.600,-. Voor een gloednieuwe Triumph Tiger 1200 bent u ten minste €18.400,- kwijt. Daarvoor krijgt u dan wel een dikke allroad machine met 141 pk. Als u in het bezit bent van een motor dan bent u verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Als Triumph-rijder wilt u natuurlijk uw Triumph verzekeren bij Triumph Insurance!

Verzekeringspremie voor uw Triumph Tiger

De Triumph Tiger is via Triumph Insurance eenvoudig te verzekeren. Ongeacht of dit een Tiger 800, Tiger 900 of Tiger 1200 is, weet u binnen 1 minuut wat uw verzekeringspremie gaat worden.

Zo kunt u er voor kiezen om een WA-dekking af te sluiten voor uw Triumph. Dan kunt u rekenen op €7,41 per maand. Hierbij bent u alleen verzekerd voor schade die u aanbrengt aan de tegenpartij.

Wilt u liever brand en diefstal meeverzekeren? Dan komt u uit op een WA Beperkt Casco dekking, dit kan bij Triumph Insurance al vanaf €20,86 per maand.

Heeft u liever een allrisk motorverzekering? Dan komt u uit op een WA Volledig Casco dekking, bij Triumph Insurance kan dit vanaf €32,20 per maand.

Het is ook mogelijk om 3 jaar lang de aanschafwaarde mee te verzekeren. Hierdoor ontvangt u, bij totaalverlies van de motor, het bedrag uitgekeerd wat u er voor betaald heeft. Hierdoor heeft u dus geen afschrijving op de motor. Dit kan al vanaf €38,40 per maand bij het verzekeren van een Triumph Tiger 800 XR.

Benieuwd naar wat uw premie gaat zijn? Vergelijk hier de premie voor uw motorverzekering.