Schorsen of beëindigen (royeren)

Op deze pagina kunt u digitaal uw schorsing of de beëindiging van uw verzekering aanvragen.

Wat is het verschil tussen schorsen en beëindigen?

Bij schorsing van de verzekering, wordt de verzekering stilgezet. Dit gebeurt voor een termijn van maximaal 3 jaar. In deze drie jaar kunt u de polis laten activeren, met behoud van de opgebouwde schadevrije jaren en bonus-maluskorting. Betaalde premie blijft gereserveerd staan tot de polis actief wordt gemaakt. Dan wordt deze verrekend met nieuw te betalen premie.
Bij schorsing berekent de verzekeraar lagere kosten en u kunt zonder het invullen van allerlei formulieren de verzekering activeren.

Bij het beëindigen van de verzekering, wordt de polis geheel beëindigd. De op de verzekering opgebouwde schadevrije jaren worden vrijgegeven en in Roy-Data gezet. Dit is een databank waar alle voertuigverzekeraars inzage in hebben om de schadevrije jaren over te nemen voor een volgende voertuigverzekeraar. De jaren zijn 3 jaar geldig na beëindigingsdatum van de verzekering. U ontvangt restitutie van de premie, onder aftrek van beëindigingskosten. Deze kosten zijn vele malen hoger dan bij een schorsing. Ook moet er bij een nieuwe verzekering een volledig nieuw aanvraagformulier ingediend te worden.

Ons advies:

Bent u van plan om in de komende 3 jaar een andere motor aan te schaffen, dan adviseren wij u om de verzekering te schorsen.

Bent u niet van plan om in de komende 3 jaar een andere motor aan te schaffen, dan adviseren wij u om de verzekering te beëindigen.

Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een schorsing of het beëindigen van uw verzekering: 

Schorsen / beëindigen

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Naar welke IBAN mag de eventuele restant premie teruggestort worden? Vul deze hieronder in
Komt er nog een nieuwe motor?(Vereist)
Upload hieronder uw vrijwaringsbewijs of bewijs van schorsing. Dit mag een scan of een foto zijn.
Max. bestandsgrootte: 5 MB.