Voor het bepalen van de premie voor de verzekering van uw Triumph, rekenen wij met uw schadevrije jaren. Over deze schadevrije jaren bestaan een aantal misvattingen; deze helpen we graag uit de wereld!

Schadevrije jaren bouwt u op per voertuig wat u op uw naam heeft staan (en verzekerd). Ieder jaar dat u geen schade rijdt, kunt u daar 1 schadevrij jaar bij optellen. Deze jaren geven recht op een bepaald percentage no claim korting, bij Triumph Insurance loopt dat zelfs op tot 80%!

Ieder voertuig een eigen schadevrije jaren telling.

Per auto of motor bouwt u een eigen set schadevrije jaren op. Een nieuw gekochte Triumph begint in principe met 0 schadevrije jaren. U kunt op 2 manieren aan schadevrije jaren voor deze nieuwe Triumph komen; enerzijds door schadevrije jaren van een vorige (verkochte) motorfiets te gebruiken anderzijds door een koppeling te maken met bijvoorbeeld uw auto of andere motorfiets. Triumph Insurance kan dan niet de schadevrije jaren overzetten, maar wel de korting die bij deze schadevrije jaren hoort toepassen.

Centraal systeem
Alle verzekeraars hanteren 1 centraal systeem om schadevrije jaren in op te slaan; dit systeem heet Roy Data. Deze database is leidend voor het bepalen van uw schadevrije jaren. Het is daarom belangrijk dat u altijd nagaat of uw oude verzekeraar de schadevrije jaren, bij het opzeggen, in Roy-data deponeert.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Er zijn 3 manieren om achter uw schadevrije jaren te komen; de eenvoudigste is om op uw polisblad te kijken, hierop staat het aantal schadevrije jaren van uw Triumph vermeld. U kunt uw schadevrije jaren ook opvragen bij uw verzekeraar. Als u wilt kunt u ook een verzoek tot inzage van uw schadevrije jaren indienen bij een centraal orgaan, dat kan via deze site: https://www.seps.nl/home/roy-data/inzagerecht-formulier/.

Heeft u vragen over uw schadevrije jaren? We berekenen ook graag voor u of u voordelen kunt behalen met uw schadevrije jaren op een nieuwe of andere Triumph of zelfs uw autoverzekering! Neem dan contact met ons op via 0172-427294 of stuur een mail naar info@triumph-insurance.nl.