Op 27 september vindt wereldwijd de 10e Distinguished Gentleman’s Ride plaats en Triumph zal dit ongelooflijke evenement en geldinzamelingsactie wederom ondersteunen als hoofdsponsor.

Triumph en de Movember Foundation slaan de handen ineen voor de 2020 Distinguished Gentleman’s Ride op 27 september. Met als doel: ondersteuning en fondsenwerving voor de gezondheid van mannen, is de DGR van dit jaar nog nooit zo relevant geweest als we kijken naar de uitdagingen waar de wereld nu voor staat.

Op deze dag worden duizenden goedgezinde burgers wereldwijd uitgenodigd om hun beste pak te dragen om alleen op hun motor te rijden en fondsen te werven ter ondersteuning van het onderzoek tegen prostaatkanker en ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid.

DGR: The Distinguished Gentleman’s Ride werd opgericht in Sydney, Australië door Mark Hawwa. Hij werd geïnspireerd door een foto van Mad Men’s Don Draper op een klassieke motorfiets in zijn mooiste pak. Mark besloot dat een themarit een geweldige manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypering van mannen op motoren te bestrijden en tegelijkertijd de wereldwijde motorgemeenschap te verbinden en geld in te zamelen voor iets dat belangrijk is voor elke motorrijder.

Het evenement trekt sinds 2012 steeds meer rijders aan en in 2019 werd een nieuw record van $ 6M bereikt voor het goede doel met meer dan 116.000 deelnemers in 104 landen.

Ride Solo Together: Om de missie van de DGR te behouden en tegelijkertijd aan te passen aan deze uitdagende periode, zal de DGR 2020 voor het eerst in de geschiedenis een solo-evenement  zijn, waarbij de deelnemers de sfeer en uitstraling van de Distinguished Gentleman’s Ride behouden door alleen of met hun duopassagier (uit hetzelfde huishouden) te rijden.  Deze nieuwe formule zal de rijders in staat stellen om te voldoen aan de verschillende social distance regels die in elk land gelden, terwijl ze hun passie voor motorrijden delen, bijdragen aan de Movember Foundation en het bewustzijn verspreiden via sociale media.

Triumph en DGR: Triumph is trots om opnieuw samen te werken met de Distinguished Gentleman’s Ride om dit ongelooflijke evenement  te ondersteunen en elke Triumph-fan aan te moedigen om de DGR te steunen, zich passend te kleden, te rijden en te doneren – met inachtneming van de social distancing voorschriften die in elk land gelden.

Daarnaast schenkt Triumph vier gloednieuwe motorfietsen uit het Modern Classic-assortiment aan de drie hoogste fondsenwervers ter wereld en aan de winnaar van de “Gentlefolk-competitie”. In 2019 hadden we zelfs een winnaar in Nederland, Anthony van Haaster, die een gloednieuwe Street Twin in ontvangst mocht nemen.

De Triumph Modern Classic familie vertegenwoordigt de uitstraling van de Distinguished Gentleman’s Ride: elegant, iconisch, karaktervol en gebouwd om te rijden.

De sociale-mediakanalen van Triumph zullen de hashtags #DGR2020 en #ForTheRide gebruiken om interactie en betrokkenheid met alle deelnemers wereldwijd te creëren en de DGR 2020 weer een recordbrekende editie te laten worden.

Dus zoek je mooiste tweed jasje uit, kleed je in stijl en neem deel aan de Gentleman’s Ride 2020!  Voor meer info en inschrijven kun je terecht op de DGR-website. www.gentlemansride.com

Note van de redactie: Zorg er voor dat als u meerijdt met de DGR, uw Triumph goed verzekerd is!