TRIUMPH INTRODUCEERT UNIEKE 2020 SCRAMBLER 1200 BOND EDITION

Limited edition staat stil bij samenwerking Triumph met 25e James Bond Film, No Time To Die

De naam is Bond Edition, Triumph Scrambler 1200 Bond Edition. Deze nieuwe limited edition van Triumph staat stil bij de samenwerking van het premium Britse motormerk met EON Productions voor de komende 25e James Bond Film, No Time To Die. In de nieuwe Bond-film spelen Triumph-motoren een dynamische rol.

De Triumph Scrambler 1200 Bond Edition is de allereerste officiële motorfiets die direct gekoppeld is aan de populaire Bond-franchise. De Scrambler 1200 Bond Edition is een uiterst speciale, limited edition Scrambler 1200 met een uniek 007-ontwerp. De oplage is wereldwijd beperkt op slechts 250 exemplaren. Exclusiviteit is daarmee gegarandeerd.

De speciale Bond Edition is geïnspireerd op de Scrambler 1200 uit No Time To Die en beschikt over alle opvallende kenmerken en capaciteiten van de top-of-the-range Triumph Scrambler 1200 XE, aangevuld met unieke details.

De motorfiets is per direct te bestellen bij de Triumph-dealers. De levering start medio juni. Er komen slechts tien exemplaren naar de Benelux. Geïnteresseerden moeten daarom niet te lang wachten met bestellen.

Triumph Scrambler 1200 Bond Edition – Highlights

 • Fraai en uniek James Bond-design
  • Premium 007-bodywork, inclusief:
 • Fraai sierelement op uitlaat en 007-afwerking van onderste zijpaneel van uitlaat
 • Premium 100% lederen afwerking van zadel met geborduurd logo
 • Unieke Bond-graphics te zien op TFT-scherm tijdens opstarten
  • Onderscheidende 007-kleuren geïnspireerd op motor uit 25e James Bond-film
  • Zwarte afwerking, met:
 • Zwart geanodiseerd achterspatbord en hooggeplaatst voorspatbord
 • Elegante zwarte voorvork
 • Hoogwaardige motorbadges met gouden accenten
 • Zwart gepoedercoate achterbrug en tandwieldeksel
 • Zwart geanodiseerde handgreep, carterbescherming en zijpanelen
  • Prachtige kenmerken en details, zoals:
 • Mistlampen met unieke zwart geanodiseerde bescherming
 • Arrow uitlaatdemper met carbon fiber sierstukken
 • Gefreesd voorremreservoir
 • Zwarte kettingspanners
 • Roestvrijstalen rooster voor koplamp
 • Zeer gelimiteerd
  • Productie wereldwijd gelimiteerd op slechts 250 stuks
  • Elk model is genummerd, zichtbaar op de motorfiets
  • Speciaal Bond handover pack.
 • Inclusief uitzonderlijke prestaties en mogelijkheden van Scrambler 1200 XE
  • Parallelle tweecilinder met een krukhoek van 270°, 1.200 cc, 90 pk (66,2 kW) bij 7.400 toeren per minuut en 110 Nm bij 3.950 toeren per minuut
  • Toonaangevende state-of-the-art technologie, specificaties en uitrusting
  • Adembenemende Scrambler-stijl

Triumph Scrambler 1200 Bond Edition – In detail

De Triumph Scrambler 1200 Bond Edition is gebaseerd op de Scrambler XE en biedt zodoende ook de prestaties en capaciteiten van dit model. De Bond Edition biedt daarnaast toonaangevende technologie, een zeer rijke uitrusting en unieke hoogwaardige details en afwerking.

Mooi en uniek 007 ontwerp

De gelimiteerde motorfiets is geïnspireerd op de Scrambler 1200’s die in diverse actiescènes te zien zijn in de nieuwe Bond-film No Time To Die. De Scrambler 1200 Bond Edition is afgewerkt in een premium Sapphire Black-lakschema, met een oversized Triumph-tankbadge en geborstelde kniebeschermers met handbeschilderde gouden lijnen. Andere exclusieve 007-items zijn een sierlijk uitlaatnummerbord, 007-afwerking van het onderste zijpaneel van de uitlaat, een premium lederen zadel met geborduurd logo en een uniek 007-opstartscherm op het TFT-display.

Zwarte details

Dit alles wordt aangevuld met diverse zwarte geanodiseerde details, zoals het achterspatbord, de handgrepen en de carterbeschermer. Andere kenmerken zijn een zwarte voorvork, hoogwaardige motorbadges met gouden accenten, een in zwart gepoedercoate achterbrug en tandwieldeksel.

Om het Bond-thema en de zwarte premium-afwerking perfect aan te vullen, is de Bond Edition uitgerust met een reeks unieke hoogwaardige details en functies. Denk aan een hooggeplaatst voorspatbord met unieke zwart geanodiseerde afwerking, mistlampen met zwarte geanodiseerde beschermkappen, een hoogwaardige Arrow-demper met carbon eindkappen, een gefreesd voorremreservoir, zwarte achterwielverstellers en een roestvrijstalen rooster voor de LED-koplamp.

Zeer speciale Limited Edition

De Scrambler 1200 Bond Edition is een van Triumph’s meest exclusieve en begeerlijke Modern Classics. Alle 250 exemplaren zijn uitgerust met een individueel genummerd plaquette. Zo is elk exemplaar one of a kind.

Handover pack

Elke eigenaar ontvangt een speciaal op maat gemaakt handover pack, bestaande uit een genummerde, met de hand gesigneerde brief van Triumph CEO Nick Bloor en een premium rugzak.

SPANNENDE PRESTATIES

De Triumph Scrambler 1200 Bond Edition beschikt over de nieuwste generatie Bonneville High Power 1200cc-motor met een typerende Scrambler-soundtrack. De charismatische 270 °-interval zorgt voor een gelijkmatige, lineaire vermogensafgifte van de soepele zesversnellingsbak. Deze transmissie is speciaal ontwikkeld voor de Scrambler. De tweecilinder levert 90 pk (66,2 kW) bij 7.400 toeren per minuut en is bovendien getuned om een ‘hoog koppel’ te leveren in het terrein en op de weg. Het piekkoppel ligt bij 110 Nm bij 3.950 toeren per minuut.

De soundtrack van de Scrambler komt uit een prachtig vervaardigde, hoog geplaatste, dubbele uitlaat met roestvrijstalen uitlaatspruitstuk en een Arrow geluiddemper met koolstofvezel eindkappen voor een diep, pittig Scrambler-geluid.

Net als alle nieuwe generatie Bonnevilles, levert de Scrambler 1200-motor toonaangevende Modern Classic-capaciteiten met ride-by-wire, evenals een nauwkeurig geïntegreerd vloeistofkoelsysteem voor betere prestaties en schoner en zuiniger rijden.

CATEGORIE DOMINERENDE CAPACITEITEN

De Scrambler 1200 Bond Edition brengt de capaciteiten naar een hoger niveau en is uitgerust met de toonaangevende standaard voor op de rijder gerichte technologie, waaronder:

 • 2e generatie TFT-display

De Scrambler 1200 Bond Edition is uitgerust met Triumph’s laatste generatie full-color TFT-display met een uniek 007-startscherm, minimalistisch design en 2 informatie lay-outs/thema’s met de mogelijkheid om te personaliseren, waardoor de rijder zijn eigen naam ziet terwijl hij de motor start.

 • 6 rijmodi, waaronder ‘Off-Road Pro’.

De Bond Edition heeft de rijmodi Road, Rain, Off-Road, Sport en Rider-Configurable welke de gasklepregeling, ABS en tractiecontrole-instellingen aan de rijomstandigheden en de voorkeuren van de rijder aanpast. Bovenop deze 5 rijmodi, is de Scrambler 1200 Bond Edition ook nog uitgerust met de rijmodus ‘Off-Road Pro’. Deze stand breidt de offroad capaciteiten van de motorfiets uit voor gevorderd offroad rijden en scrambling. De rijmodus ‘Off-Road Pro’ schakelt ABS en tractiecontrole uit en gebruikt de ‘Off-Road’ gasklepregeling

 • Geoptimaliseerd bochten-ABS – ondersteund door een IMU

Omdat de Bond Edition gebaseerd is op de Scrambler XE, is een geoptimaliseerd bochten-ABS standaard aanwezig. Deze waarborgt optimale remprestaties, ongeacht de hellingshoek.

 • Geoptimaliseerde bochten-tractiecontrole – ondersteund door een IMU

De Scrambler 1200 Bond Edition heeft ook geoptimaliseerde tractiecontrole. Deze past automatisch de tractiecontrole-instellingen aan afhankelijk van de rijomstandigheden. De tractiecontrole wordt automatisch geoptimaliseerd afhankelijk van de hellingshoek.

 • IMU – Inertial Measurement Unit

Een vooruitstrevende traagheidsmeter – ook wel IMU of Inertial Measurement Unit genoemd – is samen met Continental ontwikkeld en ondersteunt het optimaal functioneren van het geoptimaliseerde bochten-ABS en tractiecontrole op de Scrambler 1200 Bond Edition. De IMU meet de bewegingen en de acceleratie van de motorfiets om de hellingshoek te berekenen en automatisch de juiste instellingen voor het ABS en de tractiecontrole te selecteren. Dit zorgt voor een grotere stabiliteit en dus veiligheid van de motorfiets.

 • Integrale LED-verlichting met DRL-koplamp

De Scrambler 1200 heeft integrale LED-verlichting, inclusief een 5-inch koplamp, achterlicht met nieuwe, aantrekkelijke licht verspreidende details en knipperlichten. Voor een goede zichtbaarheid is de koplamp voorzien van LED-dagrijlicht (DRL) met een opvallend lichtprofiel.

 • Verlichte schakelaars
  De schakelaarsbehuizing heeft ook LED-verlichting. Hierdoor verbetert de interactie met de rijder en vergemakkelijkt de vindbaarheid door in alle lichtomstandigheden een zachte gloed te geven.
 • Koppelingsbekrachtiging
  Ontworpen om de inspanning van het bedienen van de koppelingshendel voor de rijder te verminderen, waardoor de koppeling lichter aanvoelt en het voor de rijder makkelijker en comfortabeler is – ook op lange afstanden.
 • Sleutelloos starten
  Triumph’s systeem voor sleutelloos starten is standaard. Het systeem herkent de afstandsbediening en ontgrendelt de startknop op de schakelaarbehuizing als de afstandsbediening in de buurt is. Voor een nog grotere veiligheid kan de draadloze zendfunctie van de sleutel met een knop worden uitgeschakeld.
 • Verwarmde handvatten
  Verwarmde handvatten zijn ook standaard. Deze zijn netjes geïntegreerd en te bedienen via een knop op de linkerhandgreep voor meer rijcomfort en is instelbaar in twee standen.
 • Cruise control
  De elektronische cruise control is standaard en wordt bediend via de linker schakelaarsbehuizing. Deze functie kan onder het rijden eenvoudig worden bediend om het gemak en de veiligheid te optimaliseren.
 • USB-oplaadpunt
  De Scrambler is uitgerust met een USB-aansluiting van 5V om apparaten op te laden. Het oplaadpunt is geïntegreerd in een nieuw opbergvak met schuimvoering onder het zadel.
 • Turn-by-turn-navigatiesysteem
  Triumph introduceert voor het eerst op een motorfiets een geïntegreerd turn-by-turn-navigatiesysteem in samenwerking met GoogleTM – het eerste partnership van Google met een motorfabrikant. De werking van het navigatiesysteem wordt vergemakkelijkt via een optioneel verkrijgbare Bluetooth-connectiviteitsmodule. Wanneer de route is ingesteld op de app van Triumph wordt na vertrek met grafische symbolen op het scherm aangegeven wanneer de motorrijder moet afslaan. Met dit systeem heeft de rijder een navigatiesysteem, een routeplanner, de eindbestemming en points-of-interest, zoals hotels, tankstations en restaurants, tot zijn beschikking.
 • Triumph app

Voor iOS- en Android-telefoons kunnen rijders de geheel nieuwe Triumph-app gratis downloaden, welke de aangesloten navigatiefunctie levert. De navigatie, routeplanner, de eindbestemming en points-of-interest (hotels, tankstations, restaurants, enz.) worden allemaal door de rijder via deze app beheerd.

 • Geïntegreerde telefoon- en muziekbediening
  Ook draadloos telefoneren via Bluetooth is volledig geïntegreerd op de nieuwe Scrambler 1200-modellen, met een duidelijke weergave op het TFT-dashboard en een intuïtieve telefoonbediening via de schakelaars, om muziek te selecteren, het volume te regelen en oproepen aan te nemen. Dit wordt vergemakkelijkt via een optionele Bluetooth-connectiviteitsmodule.

TOONAANGEVENDE SPECIFICATIES & UITRUSTING

Door een unieke samenwerking met Öhlins, gecombineerd met een speciaal nieuw Scrambler chassis dat toegespitst is op offroad capaciteiten en comfortabele rijder ergonomie, zijn de nieuwe Scrambler 1200-modellen ontwikkeld om eersteklas dual-purpose capaciteiten te leveren, zowel ‘Classic en Adventure’.

De Bond Edition is voorzien van eersteklas, volledig instelbare Öhlins achterveringseenheden met dubbele vering en piggyback-reservoirs met een veerweg van 250 mm, voor verbazingwekkende terreincapaciteiten en bodemvrijheid.

Bovenop de hoogwaardige technische innovatie zijn er premium Brembo M50 radiale monoblok remklauwen, verstelbare en opklapbare voetsteunen en eersteklas tubeless banden en een 21-inch voorwiel met spaken.

Note van de redactie: Voor uw Triumph motorverzekering bent u bij de officiële Triumph Insurance aan het juiste adres! Ook deze speciale Triumph Scrambler Bond edition is te verzekeren via Triumph Insurance!