Na een proefrit en wellicht flink onderhandelen over de prijs is het zover! U heeft een Triumph gekocht! Waar moet u aan denken voordat u de weg op gaat? Triumph Insurance maakt voor u een opsomming:

Motor overschrijven op uw naam

Het is bij wet verplicht om uw Triumph over te schrijven op uw naam. Dit zodat u onder andere de wegenbelasting, maar ook de verzekering kunt voldoen. Hoe krijgt u de motor op uw naam? Dat hangt er van af hoe u de Triumph heeft aangeschaft:

Is dit via een dealer?

Als u de motor via een dealer heeft gekocht, dan zorgt hij er voor dat de motor op uw naam komt te staan. De dealer heeft namelijk een rechtstreekse inlog bij het RDW. Na het overschrijven ontvangt u van de dealer een overschrijvingsbewijs.

Is dit anders dan via een dealer, bijvoorbeeld van een particulier.

In het geval dat u een Triumph heeft gekocht van een particulier, dan dient u zelf zorg te dragen voor het overschrijven. Daarvoor zijn een aantal mogelijkheden:

  • U gaat met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode naar het dichtstbijzijnde postkantoor. Hierbij dient u ook een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
  • Woont u in de buurt van Veendam, Zoetermeer of Den Bosch? Dan kunt u ook naar een RDW kantoor gaan met wederom het kentekenbewijs, de tenaamstellingscode én een geldig legitimatiebewijs.
  • Ten slotte is het tevens mogelijk om een motor online over te schrijven. Dit verloopt via uw DigID. Hiervoor heeft u het volgende nodig: het kentekenbewijs, de DigID app (met beveiligingsniveau substantieel) en uw identiteitsbewijs. Dit is naar onze mening nog redelijk omslachtig.

Het overschrijven van een motor kost u €10,10.

Nadat u de motor heeft overgeschreven kunt u uitkijken naar een motorverzekering. Een Triumph verzekert u natuurlijk bij Triumph Insurance! Via deze link komt u bij de premieberekening. Indien u meer informatie wilt inwinnen over de voorwaarden en mogelijkheden om uw Triumph te verzekeren, klik dan hier. Heeft u liever persoonlijk advies? Bel dan met 0172-427294 of stuur een mail naar info@triumph-insurance.nl.